Ako riešiť najbežnejšie problémy s mobilmi

blog_14

Trápi vás nefunkčný telefón? Toto sú najčastejšie problémy s mobilmi a tipy, ako ich riešiť 

Nerozbitný alebo večný telefón neexistuje. Skôr či neskôr sa môžu objaviť prvé poruchy a chyby, ktoré ovplyvňujú jeho používanie. Poďme sa pozrieť na najbežnejšie problémy s mobilmi, s ktorými sa môžete stretnúť a aj to, ako ich vyriešiť. Nemusíte hneď kupovať nový smartfón, existujú aj lacnejšie a udržateľnejšie spôsoby opravy. 

Rozbitý alebo nefunkčný displej na mobile

Najčastejším problémom, s ktorým sa stretávame, je prasknutý displej na mobile. Niekedy displej nereaguje, je tmavý alebo čierny. V takomto prípade bude potrebná výmena displeja, ktorú si môžete urobiť aj v pohodlí domova. Stačí, keď si kúpite správny náhradný LCD displej alebo dotykové sklo podľa svojho modelu telefónu. Ak neviete, ako vymeniť displej na mobile, môžete to nechať na odborníkov. Pomôcť vám s tým môžeme aj my, pretože ponúkame kvalitný a rýchly servis mobilných telefónov

Batéria sa rýchlo vybíja

Ak sa mobil rýchlo vybíja, pri nabíjaní sa prehrieva alebo sa kedykoľvek vypne, problémom môže byť batéria. Vymeniť starú batériu za novú je jednoduché. Náhradné batérie na mobil rôznych značiek nájdete aj v našom e-shope. Vždy si vyberajte podľa modelu svojho telefónu, inak by batéria nemusela pasovať. Výmena batérie je oveľa lacnejšia ako kúpa nového telefónu.

Problémy s nabíjaním

Ak sa mobil nenabíja alebo sa nabíja veľmi pomaly, problém nemusí byť hneď v batérii. Najskôr skontrolujte nabíjačku na mobil a nabíjací kábel. Vyskúšajte s nimi nabiť iné zariadenie. Ak všetko funguje správne, príčinu treba hľadať inde. Problém môže byť napríklad v nabíjacom porte. V takom prípade budete potrebovať nový nabíjací konektor, ktorý stojí pár eur.  

Problémy pri telefonovaní a počúvaní hudby

Keď s niekým telefonujete, nepočujete správne druhú stranu alebo oni nepočujú vás. Prípadne sa hudba v zariadení neprehráva správne. V takomto prípade ide najčastejšie o pokazený reproduktor alebo mikrofón. Na začiatok ich môžete skúsiť jemne vyčistiť, no ak bude problém pretrvávať, odporúčame výmenu za novú súčiastku. 

Mobil nerozpozná SIM kartu alebo SD kartu

Ak telefón nechce rozpoznať SIM kartu, najskôr skontrolujte, či je vložená správne a či nie je uvoľnená alebo poškodená. Ak je problém v SIM karte, požiadajte svojho operátora o jej výmenu. Pokiaľ ale v inom zariadení funguje bez problémov, chyba môže byť v držiaku na SIM kartu. To isté platí aj pri SD kartách, pretože držiaky SIM karty a SD karty bývajú často spojené. 

Nefunkčný fotoaparát a nekvalitné fotky

Za nekvalitnými fotografiami sa môže skrývať poškriabané alebo rozbité sklíčko kamery, ktoré sa dá jednoducho vymeniť za nové. Pokiaľ ale kamera alebo fotoaparát nefungujú vôbec, problém môže byť v hardvéri. Riešením je výmena modulu fotoaparátu.
Problémov s mobilnými telefónmi sa môže objaviť, samozrejme, viac. Na e–shope gsm-suciastky.sk nájdete aj iné náhradné diely na mobil, ako napríklad rôzne flex káble, senzory odtlačku prsta, vibračné motorčeky, batériové kryty a množstvo ďalších. Okrem toho si môžete objednať aj príslušenstvo na mobil, takže tu nájdete všetko na jednom mieste. Bez ohľadu na to, aký problém máte, máme pre vás riešenie. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať.